Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

DOKONALÁÁÁ ZELŇAČKA !!!!!!! Pravá Valašská-zaručuju,že se bude manžel olizovat !!:-))

0.0
DOKONALÁÁÁ   ZELŇAČKA   !!!!!!! Pravá Valašská-zaručuju,že se bude manžel olizovat !!:-))

Potřebné ingredience

Pytlik kysaneho zelí(ovsem i v tech je velky rozdil,ja kupuji firemni-Hypernova,albert nebo Billa.3-4 velké brambory,dobrou klobasu,smetanu ke šlehani a 2 zakysane smetany,sadlo,cibuli,hladkou mouku.

Postup přípravy

Zeli uvarit do mekka asi tak v 3-4 litr.hrnci.Brambory na malinke kosticky dat varit zvlast,ale pozor-jen chvilku-jsou malinke,jsou hned a staci do polomekka,budou se pak provarovat jeste se vsim chvilku dohromady,tak aby nebyly rozvarene.Na panvi na sadlwe zpenime cibulku,na to pokrajenou klobasu(dve nohy) ,orestujeme a cely to vyklopime do uvareneho zeli,ktere NEZCEZUJEME-ta kysela voda je to nejdulezitejsi!!!!,k tomu vyklopime zcezene zemaky.Na tutez panev dame trochu sadla a udelame s hladkou moukou svetlou zasmasku,kterou vlijeme dovarici polivky,aby zhoustla.Pote bysme meli vlit smetanu ke slehani,ale pokud je polivka hodne ridka,tak zakvedlame do smetany trochu mouky a vlijeme.Pak dostatecne osolime,odstavime a vmichame dve zakysane smetany.Je toho plnej hrnec,ma dcera sni na posezeni 2 plne talire a o chlapech ani nemluvim,Kdyz nahodou zbyde,tak je druhy den jeste lepsi!:-)Kysane zeli dela zelnacce tu spravnou nakyslou chut.Takovou dostane jen ve valasskym muzeu v Roznove pod Radhostem:-)) a pak u vas doma,pokud ji vyzkousite:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

RENDA 75 25. 2. 2010, 7:39
výborná (Y) (Y) (L) (L) |:o) |:o)
Cindy31 14. 2. 2010, 12:25
Paní Eliško, je prostě dokonalá. Děkuji za recept. Martina (Y) (pl) (pl) (Y) (Y)
volcicka 13. 8. 2008, 8:38
když prava valašska nebylo by lepší domací tlačene kysané zeli to mam zas ja skušenosti a ty nejlepší hlavně u toho tlačení svařené teče proudem :-D :-D
eliskaXL 20. 8. 2008, 8:17
@volcicka Petro,tak to kazdopadne!!! (Y) (Y)
Luníček 13. 8. 2008, 7:55
zelnačku máme moooc rády. díky. :-)
eliskaXL 27. 8. 2008, 12:52
@Luníček hlavne v zimnich mesicich po lyzovani ji muzu mit navareny 15l hrnec...hruuuza :-o :-o :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie